30 metų ir valgysime ant stalo [‘menzūrkėj’] augintą mėsą- vakarykštės naujienos?

pagal | 2017 6 spalio

B.Gates ir R.Branson investuoja į laboratorijose auginamą mėsą. Kaip video rodo, auginama kiauliena, jautiena, vištiena ir antiena. R.Branson prognozuoja, kad 30 metų bėgyje, visame pasaulyje bus nustota žudyti gyvūnus maistui, ir valgysime dirbtinai užaugintą mėsą. That is fine.. Sprendžiama klimato kaitos problema, gyvūnų žudymo klausimas, aišku žudančiųjų moralės klausimai, ir pan.

Bet jau kuris laikas mąstau (nežinau, kiek toks mąstymas paremtas skaityta literatūra – manau, kad kažkur, kažką apie tai galėjau būti skaitęs), jog ateityje maistas bus panašus į kūdikių maistelį tūbelėse. Kažkas yra pranašavęs, kad 50-60, o gal ir daugiau metų bėgyje žmonėms nebebus reikalingi dantys, kaip maisto smulkinimo padargas, nes visas maistas bus trintas kaip košė. Aišku dantys prisideda prie to, jog kalbėtume nešvepluodami, bet prie to prisitaikysime. Žinoma dantų netekimas yra gan didelis evoliucinis šuolis, bet esu linkęs mąstyti, jog greičiau prarasim ne dantis (kurie vis tik liks naudojami, kalbai, maišelių praplėšimui, tūbelių atsukimui), bet jei maistas bus pilnai suvirškintas, nebebus poreikio šalinti atliekas, o tada – u know..

O maistą paruošti pagal kraujo grupę, organizmo rūgštingumą, dienos nuotaiką, emocijas, hormonų lygį, ir dar galas žino ką, bus paprasta, just wait and see.. Tikiu, kad išmetamo maisto kiekiai ryškiai sumažės, taip sumažins ir dujų, ir plastiko, kuro, elektros emisijas bei sąnaudas. Taigi, nors mėsos auginimas yra proveržis, manau, tai galima būtų laikyti jau vakarykštėmis naujienomis.

Dalintis:

Parašykite komentarą